Etichete

, ,

Sufar de multe lucruri pe aceasta lume. Mai arzatoare sunt ca nu am destul talent la desen sa excelez, ca este putin si calcat in picioare si apoi ca nu am talent la scris. Daca m-ar fi pus cineva sa aleg cum sa scriu, as alege fara nici o urma de indoiala sa scriu ca el, Liviu, cel care detine o mandrete de blog bungust.com

Liviu este un nume comun, Liviu poate fi oricine. Insa Liviu la care ma gandesc eu acum este acel roman pentru care am creat acest blog si care ma face sa cred ca Romania este inca valoroasa si are ce oferi. Sincera sa fiu descrierea lui m-a cucerit definitiv. Nu pot sa nu dau citire unui mic fragment din biografia sa:

Biobibliografie:

– dupa doua variante beta, destul de reusite si in conformitate cu standardele calitatii feminine si masculine, in amiaza zilei de 23 decembrie, A.D. 1981, pe-un frig crancen si intr-un salon de spital fara curent electric, fara lenjerie si fara pături de invelit, se naste (destul de usor, umoristic vorbind) Liviu S., un subiect uman ce realizeaza, inca de la primul contact cu lumina zilei, ca sistemul ceausist de rationalizare a curentului face sa tremure pana si gingiile siropoase ale noilor nascuti in spasme isterice de plans inabusit galagios-melodios.

– dupa cateva zile este adus acasa, in locul unde Dumnezeu a asezat varful compasului cand a luat masurile lumii, in taramul de basm, unde oamenii povestesc la gura sobei cu zanele si cu zmeii ce salasluiesc prin desisurile Ghergheleului si ale Gorganelui si unde, de milenii, civilizatia mioritica prospera si se dezvolta multilateral fara nicio urma de entuziasm socialist: Drasov, ultima frontiera a spatiului si timpului motric, in care orice refugiu sentimental non-colectivist este considerat un fapt penal.

– este primit de trib, la gura sobei, cu memorabilele cuvinte ale bunicii adresate mamei: “Ce slabut e saracu`! Cat un cucuruz. Asta nu traieste. In cateva zile, moare!”, etichetand astfel “produsul” perfectibil ca fiind de calitatea a treia, deci nefolositor pentru construirea Romaniei mari.

– la varsta de 2 ani si jumatate, dupa ce cucuruzul incepe sa se transforme incet intr-un trunchi sanatos de stejar (pardon, de maces), micul Liviu incepe sa descopere fascinatia gandirii si puterea cunoasterii, devenind rapid un bun evaluator al filosofiei antice si al categorisirii formelor capitalului, versiunea dupa Marx.  Continuarea aici

Articole ca Scrisoare deschisă a ORCDTIS către minerii din Valea Jiului, Idioţenii cu operatorii de telefonie sau Domnule Funeriu, îngheţa-v-ar zâmbetul pe bot m-au facut sa merg mai in spate si sa citesc pe rand articole mai vechi de ale lui. Sunt sigura ca si voi veti face la fel ca mine.