Etichete

, , , ,

Stiti campania aceea initiata de ProTv, „Jos palaria!”? Da, acea emisiune care pune accent pe oamenii de valoare, carora se merita sa le aratam respect.

Ei bine, la capitolul Blogging primul om in fata caruia mi-as scoate palaria ar fi Dojo.

Cine este Dojo? O bloggerita care de prin toamna anului 2007 isi bucura cititorii cu articole de calitate, unul si unul.

Ce are ea atat de special? In primul rand neuroni. Multi. Multi si buni. Si activi, ca si ea. Si o mare doza de bun simt. Dar sa nu credeti ca e genul de mimoza pacifista care nu comunica nimic, de dragul de a nu supara pe nimeni. Nu nu, din contra. Marea ei calitate este capacitatea de a spune lucrurilor pe nume, verde in fata, fara a jigni. E un mare lucru, sa stiti.

De ce e blogul lui Dojo mai cu mot decat altele? Pentru ca scrie tehnic precum un barbat si cu bun simt precum o femeie, daca e sa-l citez pe un prieten de-al meu, inginer de meserie. Unora le place, altora nu, cert e ca nu prea ramane indiferent nimanui. Bineinteles ca nu poti fi pe placul tuturor atunci cand spui lucrurilor pe nume direct, fara nici un ocolis. Unii sunt de acord cu ceea ce spui, altii se simt lezati, altii sunt de parere ca prea te crezi desteapta… Sunt curioasa voi din ce categorie faceti parte.

Despre ce scrie Dojo?

–         Despre fenomenul de blogging, in care se invarte si ea cu drag si spor si nu-si lasa nemarcata trecerea, fiind un pion important in acest domeniu; da niste sfaturi tare bune si de bun simt pentru orice blogger, fie el beginner sau deja copt, dar si pentru cei ce nu au inca un blog dar se gandesc sa-si faca unul; sa va recomand un articol? Cu mare greutate am reusit sa aleg doar unul dintre ele:Orice prost poate fi blogger, dar nu orice blogger este prost

–         Despre forum management – gasiti cateva de articole scrise cu multa pasiune de Dojo, care este o impatimita a forum-urilor si chiar are 15 ale ei; ia uitati ce frumos ne povesteste Dojo despre pasiunea ei: Ce este frumos in a avea un forum?

–         Mai are o categorie intitulata generic „La gramada”. Bineinteles ca si pe acolo am gasit o multime de articole bune, pacat ca numele categoriei nu e prea sugestiv. Va voi recomanda unul care mie mi-a placut mult – puterea exemplului este foarte graitoare: Cea mai lunga dintre calatorii incepe cu primul pas

Dojo are un stil atat de relaxat, curat, e atat de sigura pe ea, are niste idei atat de bine in conturate si mai ales puternic argumentate, incat consider ca e genul de persoana alaturi de care nu-si m-as plictisi niciodata in cadrul unei conversatii. Imi plac oamenii care au ceva de spus si mai si stiu cum s-o spuna. Imi place cum isi expune ideile, chiar daca pe unele le imbratisez iar cu altele nu sunt de acord. Si sunt sigur ca nici voua nu va va ramane indiferenta. Deci ce parere aveti despre ea?

PS : In final vrem neaparat sa dam o nota si pentru imaginea blogului :10 cu felicitari! Designul blogului a fost creat de Dojo, Ramona,care  este si web designer, si unul foarte bun. Asa da! Recomandam cu toata caldura acest design ca inspiratie pentru toti cei care doresc sa isi creeze o interfata de blog personalizata.

Autor: Flori