Etichete

, , ,

Încep să mă întreb de ce îmi pierd atât de mult timp „stând” pe Facebook. Folosirea acestui mod de socializare a început inofensiv pentru mine. Am descoperit colegii de liceu nemaivăzuți în România de mult, am regăsit prieteni vechi. M-am abonat la rețete delicioase postate pe blogurile preferate, am descoperit site-uri și bloguri noi, mi-am făcut cel puțin trei prieteni noi, pe care nu i-am văzut in viață mea.  Și da, Facebook poate deveni un adevărat instrument de promovare dacă știi cum și ce să faci.  Un ultim lucru bun care îl pot spune este că Facebook nu uită vreodată să mă anunțe când e ziua cuiva drag, pentru mine asta e un mare plus. Incuputul nevinovat a degenerat în ore petrecute  numai acolo și mereu o curiozitate ciudată de a vedea ce mai e „nou”. Facebook este periculos mai ales dacă nu ai grijă să îți protejezi  informațiile  personale, să îți ascunzi fotografiile personale de ochii necunoscuților. Acum să renunț la  acest mod de socializare, încă nu sunt pregătită, dar clar am devenit mult mai atentă la acest fenomen care îmi invadează viață.

Deja mulți încep să realizeze cât de periculos poate deveni fenomenul Facebook, ca un drog penrtu unii. Eu pot spune că am știut să mă opresc și să îmi dedic mie acele ore, citind o carte sau ieșind la o plimbare în parc.

Sunt tare curioasă ce va fi Facebook peste 10 ani de acum încolo și ce fel va influența viețile noastre. Depinde de mulți factori, unul fiind chiar ACTA.