Etichete

, , , , ,

15 octombrie este o zi in care toti cei care au auzit de bebelusii arsi la maternitate, toti parintii care au pierdut un copilas, toti cei carora le pasa, pot aprinde o lumanare. Impreuna, pe 15 octombrie, la ora ora 19.00 (ora locala din fiecare tara) se aprind lumanari, in memoria copiilor plecati prea curand dintre noi.

 Lumanarele

Detalii mai multe despre aceasta comemorare puteti afla pe siteul Biancai Brad, cea care a pierdut un copil, o fetita si care a hotarat ca trebuie sa ajute parintii din Romania care au trecut si ei prin experiente asemanatoare atat de dureroase. In Romania suntem saraci si la acest capitol. NU exista consiliere speciala pentru parintii care pierd un bebelus la nastere. Traim intr-o tara dura si saraca care nu mai are timp si resurse sa aline durerea parintilor „rupti” de cel mai frumos lucru din viata lor.

Revin la acesta zi,  15 octombrie si dau citire din siteul  Organizatiaemma pentru mai multe explicatii, detalii:

In aceasta zi, la ora 19.00 (ora locala din fiecare tara) se aprind lumanari, in memoria copiilor plecati prea curand dintre noi. Timp de o ora lumanarile sunt lasate sa arda si astfel, datorita diferentei de fus orar, se va crea un „val de lumina” care va face inconjurul globului si va dura 24 de ore.

Miscarea de sprijinire a celor care trec prin pierderea unei sarcini sau a unui copil a inceput in Statele Unite in anul 1988 cand presedintele Ronald Reagan a declarat oficial luna octombrie ca fiind luna comemorarii bebelusilor si copiilor decedati.

In 2002, la initiativa unui grup de parinti, ziua de 15 octombrie a fost declarata in toate statele americane „Zi oficiala pentru comemorarea bebelusilor si copiilor.” An de an miscarea s-a extins ajungand acum sa acopere toate continentele.

In Romania este primul an in care se organizeaza aceasta miscare, la initiativa Biancai Brad, fondatoarea Organizatiei E.M.M.A.

Evenimentul se va desfasura simultan in 12 orase in care, la ora 19.00 se vor aprinde sute de lumanari in memoria copilasilor deveniti ingerasi.

Ar fi frumos sa participe cat mai multe persoane, fiind vorba de un gest simplu dar minunat, care poate fi facut de oricine in semn de solidarite, respect dar si de Iubire fata de cei de pe Pamant si fata de cei din Ceruri.”

Cine nu poate ajunge la eveniment poate totusi participa indirect, aprinzand lumanari oriunde s-ar afla.

Am aprecia daca ati fotografia lumanarile aprinse si le-ati trimite pe adresa:contact@organizatiaemma.ro.

Nu uitatati sa aprindeti o lumanare! Sa aratam ca ne pasa!