Etichete

, , , , , ,

Eram dezamăgită aceste zile ca nu mai găseam un fotograf atât de special încât să vi-l prezint în seria mea fotograf de nuntă. Tristețea mi-a fost alungată când  facebook mi-a aratat calea către Relu Calotă și al său site, fotonunti.ro

Relu Calota m-a atras ca un magnet, m-a facut să îi rasfoiesc cu admirație paginile site-ului său, portofoliul lui. M-a uimit de promptitudinea de care a dat dovadă, de respectul care mi l-a acordat. Sunt sigură că veți fi la fel de atrași de acest om,  artist ca și mine. Vă invit să citiți interviul său și să vizionați o mică parte din portofoliul Relu Calotă:1. Spune-ne puţin despre tine. Cum te-ai descrie în câteva cuvinte?
Ufff… nu ştiu ce să spun despre mine… Nu vreau să pară un tipar, dar nu mă pricep la vorbe, mai ales despre mine….Sunt un om obişnuit, cu un job şi cu un hobby în care pun mult suflet.

2. Ai studiat fotografia? Ai studii de specialitate în domeniu sau ai preferat să înveţi totul de unul singur?
E o poveste lungă… Am studiat fotografia în sensul că am urmat cursurile unei şcoli postliceale de camaramani şi fotoreporteri. Nu ştiu câte lucruri am reuşit să învăţ în cei doi ani de şcoală dar în mod sigur m-au stârnit cumva. Mai multe lucruri am avut de învăţat de la oamenii pe care i-am întâlnit ulterior.

3. Care a fost acel ceva care te-a determinat să apuci pe calea fotografiei de nunta?
Slaba prezenţă a fotografilor profesionişti. Majoritatea fugeau de fotografia de nuntă şi fugeau destul de tare, lăsând în urmă un teren neexploatat. Nu m-am visat fotograf de nuntă dar aşa a fost să fie, a fost singura portiţă pe care am reuşit să o deschid după un eşec cu fotografia de studio.

4. Ce înseamnă să fii fotograf de nunta în România?
Acum e ok… s-au mai destupat minţile oamenilor. Au început să-şi dorească şi să aprecieze calitatea şi nu cantitatea. Dar… mereu există un dar, au început importurile masive de idei care de care mai tembele.

5. Observ că te bazezi mai mult pe tehnica modernă. Ce aparatură foloseşti?
Sunt ”digital” ca toată lumea. Nu mai fotografiez pe film de vreo şase ani. Nu are rost să amintim brand-uri.

6. Cum ţi-ai descrie stilul?
Sincer, foarte sincer. Acesta e stilul pe care-l abordez. Îmi plac nunţile cu oameni care se simt bine în pielea lor, care nu vor să lase impresia că sunt mai mult decât sunt. Fotografia poate spune foarte multe şi nu-i poate păcăli pe toţi.

7. Şi în final, vorbeşte-ne despre un proiect de suflet al tău. Este cumva vorba despre omiedecuvinte.ro? Iubesc acest site pornind de la idee şi până la designul în sine care mi se pare deosebit de frumos!

Mă bucur că-ţi place. OmieDeCuvinte.ro este un proiect drag pe care l-am început alături de patru prieteni( Adrian Popescu, Adi Pelcz, Gabi Constantin şi Bogdan Dincă). Sper ca acest proiect să crească şi să fie util. Îmi place să cred că OmieDeCuvinte este capabil să vorbească singur despre el.

Relu Calotă – contact