Etichete
Add new tag, cafea, cafeaua perfecta, cofee, cum sa faci cafea, filtru de cafea, ibiric
- George Eastman House via Flickr
Flori mă provoacă la o discuție despre cafea.
Eu să scriu așa frumos ca ea, nu prea îmi stă în putere astăzi. Deși am băut cafea, am băut puțin, că încă sunt în perioada de refacere după crunta oboseală de care avusei parte.
Flori, eu astăzi am decis să vorbesc cu ea, cafeaua, să o dezmierd, pe favorita mea, Jacobs Kronung cu Alintaroma. Din păcate, nu am trucuri să dau mai departe. Eu beau cea mai simplă și slabă cafea posibilă. La filtru de cafea, niciodata la ibric că este prea tare pentru mine, o linguriță cu vârf la o cană de apă. Da, știu bleahhh. Dar așa îmi place mie să o beau. Dacă o beau mai tare mi se face rău. Dacă nu beau, iarăși mi se face rău.
Când fac cafea pentru prietenii mei, invitații mei, familia mea, o fac la ibiric.
Aștept să fiarbă apă împreună cu zahărul. El este mai nerăbdător să se topească, eu aștept liniștită – mă calmează. Uneori prefer ca zahărul să nu stea între noi și îl las deoparte să se odihnească. Adaug în ploaie cafeaua ca să se ducă mirosul până peste trei blocuri. Și amestec. De 12 ori într-o parte și apoi încă de 12 ori în cealaltă parte – să nu amețească. În final, după ce închid focul, o stropesc cu apă rece, să nu leșine de fericire.
Cafea – Ce ești tu pentru mine, cafea?
Te beau în fiecare dimineață negreșit.
Te preferam mereu în fața tigării.
Am reușit să mă las de fumat datorită ție.
Sunt dependentă de tine și totuși te beau cu măsură.
Atunci cînd nu ești cu mine, îmi dai dureri de cap. Îmi este extrem de rău dacă trece o zi fără să te beau cu poftă.
Cum te beau eu pe tine? Mmm… te prefer oriunde, oricum. Dar pentru că trebuie să fiu cumpătată, te mai sorb și fără vâna ta vânjoasă, cofeina.
Da! Te plac și fără cofeină! Puțini sunt cei care te iubesc așa, ar trebui să îmi fii recunoscătoare! Eu sunt!
Te beau de mică, de când au început migrenele. Te beau la filtru cu câte o linguriță la o cană. Toți spun că eu beau ceai de cafea și nu cafea. Ei, dar cine sunt ei să ne judece? Așa ne place nouă!
Nu uit niciodată să îmi invit dulcea și lipicioasa prietenă, mierea, să ia parte la micul nostru secret.
Pentru că nu pot lăsa doar povestea mea și a lui Flori să intre în folcorul poveștilor și trucurilor despre cafea, continui cu listuța mea de invitați – cei care mă vizitează atât de des. Vă mulțumesc pentru toate vizitele și comentariile voastre:
Dragii mei, vă invit la o vorbă despre cafea. Poate veți ruga și voi pe alții să facă la fel.

Foarte placut post. L-am citit cu mare placere si m-am amuzat de relatia ta speciala cu cafeaua :)Mie imi place sa pun un strop de alcool pe fundul cafelei de dimineata si sa o impodobesc cu frisca 😀 Recomand cu caldura reteta asta si garantez ca nu provoaca turmentare 😛
Ma bucur ca ai revenit. Esti oricand invitata sa scrii la tine pe blog ce ai spus si aici in comentariu. Buna tare cu frisca si alcool 🙂
Madi se refera la Baileys (scump dar face toti banii). Ajunge sa faci cam 50 si mai bine de cani de cafea cu o sticla de Bayleys.
Nu beu cafea însă lecţia de astăzi îmi va prinde bine pentru musafirii mei dragi.
Pupici geaninoşi peste normă!
Dar mirosul iti place? Eu sunt innebunita dupa el! Pupici multi si tie draga mea!
Foarte frumoase gândurile tale despre cafea! Şi la fel de frumoasă şi povestea cafelei …
Ma bucur nespus ca iti place. Nici nu stii cat de mult! 🙂
Imi place mult cum ai descris relatia ta cu cafeaua. 🙂
O sa preiau cu mare placere discutia. Pup.
Multumesc! Nu uit ca sunt si eu datoare la tine cu una. In seara asta sper sa o scriu si eu.
Sinzi, si eu beau tot ceai de cafea dupa parerea unora, dar mie imi place asa. Cred ca depinde mult de calitatea cafelei. Daca e o cafea de calitate, iese buna cu o lingurita la o ceasca.
Haide ma, ce-mi faceti!? Stiti ca-s in sevraj?:( Nu mai am voie sa beau cafea si suuuuuuuuuuuufar!! 😦
🙂 Pai eu beau si fara cofeina. Cea la jabobs este foarte buna. De ce nu pot deschide siteul tau? Sa te faci bine, ai grija de tine!
Eu o prepar in mai multe moduri. Preferata noastra este Jacobs Kronung. Oricum, cea mai buna mie mi s-a parut Gevalia, cafea daneza. Cum le prepar eu? Depinde de inspiratie. Reteta clasica este 2/3 cafea la filtru (sau infuzie), 1/3 lapte, o lingurita de miere. Mai presar uneori si niste scortisoara, coaja de portocala rasa, frisca si ciocolata rasa, un strop de rom, etc. Eu beau mai rar ca mai am probleme cu voltajul din cauza vietii fara griji din Romania, dar cand beau, o vreau preparata si bibilita.
Mmm ce bun trebuie sa fie. Sa stii ca voi incerca si eu reteta ta. Poate scrii asta si la tine pe blog ca tare frumos ai scris aici. Din acelasi motiv beau si eu mai putina cafea :))
Superba prezentarea! Nu regret ca am intrat intamplator si am descoperit-o. Ador cafeaua, de altfel e singurul meu viciu. 😛
Multumesc din suflet! Bine ai venit! Daca doresti sa preiei invitatia mea de mai sus, as fi onorata!
Multumesc, o voi prelua cu siguranta, de cand asteptam eu momentul! 😛 🙂
Pingback: Cafeaua de dimineata… « Alexandrescudaniela's Blog
Leapsa despre cafea? 8- foarte tare ideea!!! O voi onora zilele astea, imediat dupa Paste, promit! Am si eu cateva chestii de spus, pentru ca sunt bautoare :”>
P.S: fetele mele, daca va place cafeaua tare, aromata..va recomand cafeaua Dallmayr, nemtzeasca, facuta din boabe arabe! 🙂 am facut asta-vara promotie la ea si va garantez ca este de-li-cioa-sa!