Etichete
500 de milioane, bani din blogging, blog, bloggeri de top, blogging, hi 5
Aceasta este întrebarea care îmi frământa mintea de ceva timp. Eu spun că da, și atunci mă întreb mai departe – cum?
Dacă ma gândesc la bloguri, mă întreb – oare chiar sunt bloggeri care câștigă un bănuț cinstit scriind și asudând la blogul lor, postând articole de calitate scrise impecabil, cu talent și minte ascuțită?
Bloggerii de succes spun că da, dar câștigul nu este unul spectaculos, care să facă cine știe ce știre senzațională. Un blog încă nu te poate face miliardar în România.
Am citit articolul “Oameni care trăiesc din blogging” în care autorul, Andreea Strachină, spune despre deținătorii blogurilor ca Zoso.ro, Arhi.ro, Visurat.ro, Subiectiv.ro și Piticu.ro că au câștiguri de până la 30.000 de euro pe an.
Nu știu dacă aceste date sunt corecte sau adevărate. Sunt convinsă că un blogger deștept poate câștiga într-o lună cât un salariat în patru luni de muncă. Un pic de adevăr trebuie să fie în acest articol. La 8.000 de vizitatori unici poți cere pe un banner de la 200 de euro în sus. Depinde de mărime, poziție și perioada de afișare, de brandul care plătește spațiul publicitar.
Eu nu pot decât să felicit astfel de oameni care au muncit, muncesc si demonstrează că se poate. Eu vreau un răspuns pozitiv la întrebarea mea – că da, se pote trăi decent din blogging. Înțeleg și cum se poate trăi din publicitatea online, cu multă muncă, talent, noroc și acel ceva.
Multe firme se gândesc serios să schimbe macazul și să se axeze mai mult pe publicitatea online decât pe cea scrisă, mai ales de când numărul celor care accesează internetul s-a mărit simțitor.Este clar că anul 2010 va fi unul de deschidere spre acest tip de publicitate.
La fel se poate vorbi și despre siteuri accesate zilnic de români, ca hi5. Toată lumea a auzit de hi5, toată lumea are cont iar unii români îl accesează zilnic de zeci de ori. La un așa număr mare de accesări este clar că hi5 are profit.
Refres.ro spune că hi5.com a vândut în România publicitate de 600,000 de euro în 2009. Aici sunt date concrete care atestă faptul că se poate. Cum? Cu o idee simplă dar de efect, unicitate, calitate, un design bun, un marketing bun, un site care să fie accesat de persoane de toate vârstele.
Acum eu am vorbit despre acei câțiva pe care îi numeri pe degete. Restul, cei ca mine, rămân doar la faza incipientă de a încerca, învăța și spera ca odată o să mă fac și eu mare – în articole de calitate și cititori cât mai mulți.
Bine, acum poți face un site care să aibă conținut destinat numai celor de peste 18 ani și care să aducă un profit la fel de mare într-un timp relativ scurt și fără prea mare efort. Un site cu multe imagini cu cocalari, prințese, dive ale manelelor și manele de top care aduce la fel de mulți vizitatori. Alegerea vă aparține!
Se pare că statul român nu vrea să piardă o ocazie de de genul ăsta declarând că în perioada 2010-2013, guvernul va cheltui aproape jumătate de miliard de euro pentru informatizarea serviciilor publice. Care servicii publice? Avem așa ceva? Păi numai Zoso și Cabral să câștige bani cu blogurile lor? Las că bagă Boc niște bani și pentru cei de la putere care dețin firme de web design, soft. Că restul de firme de acest gen sunt demult în faliment sau abia se mai țin pe picioare. Să fie un circuit închis al apei în care ne scaldă pe toți. Jumătate de miliard pentru … ce?
Că abia așteptam în plină criză să aud că un nou site de juma de miliard o să apară pe piață în timp ce eu tocmai mi-am închis firma de web design și sunt șomer! Și le trebuie trei ani pentru asta! Păi cu banii ăștia revitalizau jumătate din firmele astea mici de valoare care aduceau bănuți frumoși din afară și ofereau locuri de muncă!
Se castiga! De stii ce si cum sa scrii ( indiferent de cantitate ) scoti banuti cat sa te tina.. 🙂 Uite mie de exemplu nu-mi place zoso, e prea ” scurt si la obiect ” si neinteresant pentru mine si nu ma atrage sa-l citesc zilnic; Cabral insa ma atrage indiferent de cantitatea articolelor pentru ca are stil. E si amuzant, e si serios e.. numai bun. 🙂
Bravo lor ca le merge, ca se descurca.. oricum vine artileria grea din urma caci mai totul se muta online!
Imi pare rau de firma ta de web design ( btw, ma bate un gand ( pentru ca-mi place ) ca din vara sa studiez tot ce tine de web design ,inclusiv cursuri. ) ,ai sa iesi din somerie facand altceva. 😉
Firma este suspendată. Șomeră voi fi de luna viitoare. Voi funcționa ca persoana fizică, freelancer, așa cum o face deja soțul meu. E cel mai bine să profesezi ca PFA în acest moment. Românul știe să se descurce, se reprofilează, găsește el ceva. Dar tot mă apucă nervii când citesc știri de acest gen.
Dacă îți place, dă-i bice! Nu am nici un gând să mă las de ce fac acum. Dar nici nu resping ideea de a face și altceva 🙂
Nu cred ca mi-l voi pune ca model pe zoso ever. Decat mult si fara rost mai bine mai putin da’ prost. Altfel ajungem sa manelizam si ultima reduta de cultivare a personalitatii. Vezi pitipoanca.org un alt „succes” al genului.
Aici nu cred ca e vorba de cat de buna este chestia aia la care lucreaza personajul amintit mai sus ci de cultura in ale bloggingului a romanului. Este inca cruda. Romanul intra, eventual iti descarca d epe blog o poza mai colorata si apoi pleaca, fara a avea o opinie, a exprima o parere. A lui, de preferat.
Scuze pentru mesajul lung.
Foarte bine punctat. Da, as vrea ca romannul sa aibe o opinie, parere nu sa ia poza si sa plece 🙂 Dar eu cred ca zoso isi are si el rostul lui in blogosfera. Este unic tocmai prin scurtele lui. Asta nu inseamna ca trebuie dat ca exemplu. S-ar alege praful de blogurile noastre daca am scrie toti la fel.
Am şi eu o întrebare care mă macină de ceva vreme: e vreo diferenţă între freelancer şi PFA d.p.d.v. legal?
Despre subiect, cred că este posibil, dar numai prin perseverenţă, muncă şi instinct de piaţă!
Din punct de vedere legal nu este nici o diferenta. Este unul si acelasi lucru doar tradus. La ei se spune freelancer, la noi PFA. Din pacate avem tendinta sa folosim termenul din engleza si din cauza asta si confuzia.
cred ca exagereaza cand spun de 30.000 de euro. daca hi5 cu sute de mii de vizitatori a vandut, atentie a vandut, publicitate de atatia bai, iar bloggri au castiguri de 30.000(de unde rezulta ca s-au scazut cheltuielile), diferenta e prea mica
Pingback: Eternizarea prezentului « Nu te compromite! Nu te ai decât pe tine.
Daca ai un blog cu trafic mare pe care il pui la punct se poate sa scoti bani. Altfel e cam greu… si eu am cateva reclame, dar nu ma ajuta nu nimic. 🙂
Mie Zoso imi e antipatic, felul lui de a scrie…asa si asa.
Cabral…e curios ca are atatia vizitatori pentru ca el scrie articole…de viata si cam atat… Uite, mie imi place mult Dono [dono.ro] dar la fel, doar o categorie anume de oameni il citeste…
Bani din blog? Pf, greutz.
e normal sa faci trafic cu printzese si cocalari.oamenii sunt aceiasi si pe net, si pe strada, si la tv. bloguri cu filmulete luate de pe 220 au succes, in timp ce 220 se chinuie aiurea si trimite spamuri
wow
Nu ma deranjeaza ca scrie scurt … ci lipsa de esenta. Sa zica „ceva”. Orice. „Cogito ergo sum” (Tupac :)) este de asemenea scurt. Citesti in mai putin de o secunda dar iti rezoneaza in creier mult timp.
Nu se prea poate sa faci bani decat daca esti printre primii
Nu înţeleg! Câştigurile sunt lunare sau anuale la 30 mii E !?
Zoso scrie scurt, dar dă link-uri multe, ceea ce înseamnă că şi citeşte şi sintetizează mintal, multe. Este talentat, şi-a format un stil propriu şi ce-i împiedică pe cei ce-l critică, să-l imite? Ca să urci în ZeList îţi trebuie posturi multe, nu posturi lungi. Zoso asta face!
Regret că ai suspendat firma. Succes ca PFA!
PS Sunt convins că sunt anuale, dar articolul tău trebuie corectat.
Cum am spus și în articol, câștigurile sunt până la 30.000 de euro pe an. Lunar ar fi cam 2000 de euro dacă ar fi să ne luăm după ce spune Andreea Strachină. Cred că te-a încurcat cuvântul lunare. Îl voi scoate să nu se înteleagă greșit. Mulțumesc.