Etichete

, ,

Nu mai durează mult până începe perioada nunţilor. Nu știu câți se vor mai căsători într-un an de criză, dar știu că mai ales acum, în plină criză, se vor căsători din dragoste.

Imaginile vor vorbi pentru totdeauna despre dragostea voastră, despre voi. Nu știu câți prieteni căsătoriți am care au regretat amarnic pentru că l-au ales greșit pe cel care era responsabil cu imortalizarea acelor momente unice.

Cu lacrimi în ochi îmi spunea o prietenă că nu poate să se uite la pozele făcute la nunta ei.

Din acel moment,am hotarât să adun aici, în blogul meu, artiști, fotografi talentați, care ar putea cu adevărat să imortalizeze clipele magice ale uniunii voastre în fața altarului, la cununia civilă.

Mulți au început să înțeleagă faptul că fotograful trebuie ales cu mare grijă și în nici un caz nu ar trebui să se zgârcească cînd vine vorba de bani. Puțini bani dai, muncă de mântuială ai. Asta nu înseamnă că un fotograf profesionist, cu talent artistic deosebit, ar rupe haina de pe voi. Nimic mai neadevărat! Dacă vă place un fotograf profesionist, nu ezitați, discutați cu el personal prin email sau telefon. S-ar putea sa fiți surprinși!

Am spus că voi începe să prezint cât pot de des fotografi de nuntă.

Primul despre care am vorbit a fost David Postatny Photography.  Recomand cu încredere. Pentru ofertă preț,vă rog să luați legătura direct ei.

Încă nu spun care este următorul meu invitat, aș dori să fie o surpriză.

Acestea fiind spuse, deschid de astăzi, 3 martie 2010, o nouă categorie, Fotograf de nuntă.

Mulți poate nu vor alege ceea ce vă voi prezenta eu, la urma urmei fiecare are dreptul să aleagă ce dorește.

Atunci, vă propun câteva întrebări ce i le puteți adresa posibilului vostru fotograf de nuntă:

  • Primul lucru, cum este și normal, veți cere să vedeți portofoliul fotografului. Dacă are site, navigați în paginile lui, vedeți dacă vă place ce crează.
  • Întrebați-l dacă este disponibil toată ziua, în data nunții. Dacă se intâmplă ceva, să zicem că se îmbolnăvește, are cine să îi ia locul?  Mie mi s-a întâmplat că a venit fotograful extrem de târziu seara la nuntă, tocmai că a mai avut încă vreo două în aceeași zi. Dacă se îmbolnăvea, rămâneam fără poze și fără filmare.
  • Dacă nu este din același oraș cu tine, întrebați-l dacă este dispus să vină până la voi, dacă cere cheltuieli suplimentare pentru cazare.
  • Poate veți vrea să faceți fotografii inainte de nuntă, în locații speciale, este dispus să vină cu voi? Dacă da, în ce condiții.
  • Altă întrebare ar fi în ce stil este specializat fotograful, și dacă știe să fie creativ, să facă poze deosebite, artistice.
  • Unii dintre voi, aveți anumite idei ce veți vrea să le puneți în practică. Poate vrei sa fii luat dintr-un anumit unghi, vrei anumite ipostaze sa fie imortalizate. Poate iti plac imaginile regizate, sau instantanee.  Este fotograful dispus să se ia după acele indicații, preferințe?
  • Este util de aflat ce echipament deține, camere, lentile, portofoliu.
  • Acum vine și discuția banilor. Unii fotografi oferă pachete promoționale, alții au tarif pe oră, alții pe poză. Dicutați dinainte în ce format vi se vor da în final pozele de nuntă : pe cd, dvd, film, hârtie, etc Este foarte importantă această discuție pentru că eu m-am trezit că primesc doar un rând de poze, fară film și fără suport digital. Pentru a avea originalele, a trebuit să plătesc în plus.
  • Altă întrebare ar fi în cât timp vei putea primi fotografiile după ziua nunții.
  • De asemenea, unii fotografi oferă toate pozele alături de un album. Nu uitați să întrebați dacă vi se oferă un album foto pentru pozele create de fotograf. Uneori albumele foto sunt hand made, personalizate. Adina si Radu sunt unii dintre acei fotografi care oferă gratuit pentru clienții săi, albume foto in cutie, de o calitate deosebită, lucrate manual.