Etichete

, , , ,

De ce a îngheţat primarul Mazăre pe Autostrada Gerului?
Bebeluşi şi samba

In noaptea de duminică spre luni, Mazăre I de Constanţa, primarul ultraales, a fost prins între nămeţi, în drum spre Bucureşti, cam pe la Lehliu, acolo s-au întâlnit într-o vară Tanţa şi Costel. cei doi eroi ai umoristului Ion Băieşu. Ce căuta Mazăre la Lehliu? El voia de fapt să ajungă la Otopeni, pentru a lua avionul spre Rio de Janeiro, acolo unde se desfăşoară celebrul Carnaval brazilian.

Numai că viscolul românesc a fost mai puternic decât samba sud-americană. Aşa se face că, în loc să vadă brazilience foarte goale dând din buric, a văzut români foarte îmbrăcaţi dând din lopată. Şi din dinţi, adică tremurând. Timp de vreo 14 ore, năstruşnicul primar, în loc să deszăpezească Constanţa, a deszăpezit bolidul său 4 ori 4, că dacă nu-l avea, şi mai mult îngheţa la Lehliu, pe când trebuia să transpire la Rio de Janeiro…. Şi, în loc să-şi plimbe trabucul  pe sambadromul din Janeiro, îşi exersa înjurăturile româneşti pe Autostrada Gerului. Nu se poate şti cine a pus Carnavalul în acelaşi timp cu codul portocaliu, că dacă ar fi ştiut, primarrul de Constanţa s-ar fi reîmbrăcat în uniforma lui Hitler şi i-ar fi executat pe vinovaţi.

Neavând altă putere decăt aceea de a aştepta în câmp şi în viscol, departe de oraşul său înzăpezit, a lăsat pe alţii să umble cu plugul prin Constanţa,  el fiind mai aproape suflşeteşte de sambagistele din Brazilia. Chestia asta cu asumarea altor sarcini s-a petrecut în aceeaşi noapte şi întru-un sat de prin Oltenia lui nea Mărin.

Neputând  să fie  dusă la maternitate, o gravidă locală a  născut moşită  de  poliţist, la sfaturile telefonice ale medicului. Bine-a zis cine-a zis că iarna nu-i ca vara…

Oricum, acum Mazăre este la Rio de Janeiro şi a schimbat paltonul pe panataloni scurţi, la fel cum agentul oltean şi-a schimbat uniforma  de poliţie cu halatul alb al mamoşului. Ar fi şi o problemă mai delicată. Ce va face Mazăre cu ghetele, paltonul, căciula şi mănuşile cu care s-a dus după samba? Că de-i va trece prin cap să iasă aşa îmbrăcat printre  dansatoarele goale, la plus 30 de grade, tare mă tem că poliţistul oltean ar trebuie să se recalifice din mamoş în psihiatru. Şi ar fi mult prea mult pentru mintea lui…

Autor  Ion Manea

Autor imagine Sinziana Ene – surse pentru crearea colajului:  http://www.zf.ro si  mediafax.ro

Reclame