Etichete

, , , ,

Inainte de revolutie sa ai un pachet bun de cafea straina sau o cutie de bomboane straine era mare lucru. Era semn de avutie, erai privilegiat sa le primesti pe-ascuns de la vreo ruda plecata prin strainatate, sau sa le cumperi pe sub mana, la negru, prin 5 randuri de pile, cunostinte si relatii.

Dupa revolutie am inceput sa avem acces neingradit la produsele din strainate si le-am imbratisat pe toate cu bucurie, pentru ca erau ceva nou, mult mai colorat, mai parfumat, mai atragator privirii. Iar cele romanesti au fost lasate deoparte. Astfel s-a inoculat si ideea ca ce e romanesc e slab calitativ si ce e strain e de buna calitate. Chiar daca strain poate insemna si marfa turceasca si chinezeasca de 2 lei.

In ziua de azi, la 2 decenii dupa revolutie, unii pretuiesc produsele romanesti, altii le privesc cu dispret. Unii au descoperit pas cu pas acele produse romanesti de calitate, si au ramas fideli brandurilor respective. Altii, mai grabiti din fire, fie ca nici n-au mai avut rabdare sa testeze vreun produs romanesc, fie au testat unul de care au fost dezamagiti si au pus o stampila neagra in frunte tuturor produselor romanesti.

Unele produse de pe piata romaneasc nu sunt competitive, altele din contra, pot concura cu succes cu cele de pe piata straina. Sunt multe branduri romanesti care au tinut pasul cu trendul si merita toata aprecierea noastra. Va invit sa le descoperim impreuna in fiecare saptamana cate un brand romanesc de valoare, cu care merita sa ne mandrim.

Voi ce branduri (marci) romanesti de calitate cunoasteti?

Vinovata de aceasta rubrica : Flori